Cafe - Restaurant de Smittenberg

We zijn weer open! Eten bestellen voor afhaal kan uiteraard nog gewoon.
Ons menu
Een reservering maken

Nederlands restaurant | Cafe - Restaurant de Smittenberg | Beekbergen

Eten bestellen

Je kunt bij ons bestellen voor afhaal. Klik hier om te bestellen

De Smittenberg

Aan de rand van het populaire vakantiedorp Beekbergen, onder de rook van Apeldoorn en op een steenworp afstand van de A50 en de A1, ligt Café en Restaurant de Smittenberg. Al sinds het jaar 1621 een begrip in het dorp. Van een pleisterplaats en smederij tot een ruim opgezet, sfeervol restaurant welke onder andere bekend staat om zijn heerlijke huisgemarineerde Schnitzels. 


De grootste schnitzel van de veluwe

Zo staat het geschreven op het grote doek aan de kant van de weg, en zo is het ook! Naast de grootste heeft de Smittenberg ook de lekkerste Schnitzels. Naast de Schnitzels staan er uiteraard nog meer gerechten op de kaart, saté, biefstuk en gebakken zalm, voor iedereen wat wils. 

Het restaurant heeft een gezellige bar en een ruim opgezet restaurant. Voldoende plaats om heerlijk te luchen of te dineren maar ook een feest geven behoort tot de mogelijkheden. Sportwedstrijden kunnen vanaf de bar gevolgd worden op het grote scherm en op het ruime terras buiten kan iedereen bij mooi weer de hele dag van de zon genieten. 

Er is uiteraard gratis Wifi overal en parkeren kan ook gratis op de ruime parkeerplaats voor het restaurant.  Feesten en de veluwe ontdekken

De Smittenberg is de perfecte locatie voor uw feest. De gezellige bar heeft plaats voor ongeveer 60 mensen en dit kan uitgebreid  worden naar 140 mensen door de aansluitende ruimte erbij te gebruiken. Een borrel, bruiloft, verjaardag, uitgebreid diner of een buffet, alles kan en alles kan besproken worden. Wij denken graag met u mee om uw feest tot een groot succes te maken. 


De Smittenberg ligt direct aan de rand van de Veluwe. Vanaf de parkeerplaats wandelt of fietst u zo de oneindige Veluwe op. Na de wandeling of fietstocht ontvangen wij u graag met een kop koffie of een heerlijke lunch of diner. Honden zijn mits aangelijnd ook van harte welkom.


De Smittenberg heeft inmiddels een broertje erbij: Eetcafé "bij Cas" een knus en gezellig eetcafé die bekend is om de lekkerste Spareribs van de Veluwe.  Op de menukaart van "bij Cas" kunt u kijken of er iets voor bij zit. Klikt u  voor de website https://www.cafebijcas.nl/?lang=en

Over ons

Online bestellen

Over ons

De geschiedenis

Sinds het jaar 1621 functioneerd De Smittenberg als herberg.
Vroeger ook met een brouwerij en boerderij/stalhouderij.
Het oorspronkelijke bouwjaar heeft men niet exact kunnen achterhalen.
De Smittenberg lag gunstig op het kruispunt van veldwegen en paden en werd daarom vaak bezocht door handelaren en andere reizigers. Hun paarden werden verzorgd in de speciale stal, de ‘Deuritte’ genoemd en eventueel voorzien van nieuwe hoefijzers. De reiziger zelf liet zich intussen in het etablissement vorstelijk verzorgen.

Er gaan vele fraaie oude verhalen over De Smittenberg en haar gasten, maar het waarheidsgehalte is dermate dat ze alleen verteld kunnen worden.
In het jaar 1969 krijgt De Smittenberg zijn huidige vorm.

Anno 2018 heeft de Smittenberg geen hotel functie meer en is een Café - Restaurant.

De eeuwenlange dienstverlening en gastvrijheid hopen wij nog lang voor u te continueren.

Restaurantrecensies

★★★★★
☆☆☆☆☆
Algehele beoordeling voor het eten
★★★★★
☆☆☆☆☆
Algehele beoordeling voor de service

Onze diensten

Betalingsopties

Openingstijden

Maandag

We zijn gesloten

Dinsdag

We zijn gesloten

Woensdag

12:00 – 22:00

Keuken is geopend  12:00 – 21:00

Donderdag

12:00 – 22:00

Keuken is geopend  12:00 – 21:00

Vrijdag

12:00 – 22:00

Keuken is geopend  12:00 – 21:00

Zaterdag

12:00 – 22:00

Keuken is geopend  12:00 – 21:00

Zondag

12:00 – 22:00

Keuken is geopend  12:00 – 21:00

Twitter_Logo_Blue